Fri04262024

Azurirano12:18:00 PM GMT

Back KULTURA DEŠAVANJA U KKK-u 20. maj - istureno odeLjenje - O Danilu Kišu, u Glogonju

20. maj - istureno odeLjenje - O Danilu Kišu, u Glogonju

  • PDF

U Domu kulture Mladost u Glogonju, 20. juna, uspešno književno veče imao je naš sugrađanin, Darko Ješić, istaknuti član KKK-a

Tematsko veče je bilo posvećeno piscu Danilu Kišu, koga književni svet ceni i svrstava u red najboLjih književnika druge polovine dvadesetog veka. Dvadesetak prisutnih Glogonjaca imalo je priliku da sazna koliko u susednim državama poštuju ovog, prosečnim mladim Ljudima malo poznatog književnika. Pomenut je i Josif Brodski koji je izjavio da i danas na Zapadu postoji velika grupa književnika koja piše pod značajnim uticajem Danila Kiša.

Darko Ješić se na početku predstavio glogonjskoj publici i upoznao ih o svom dosadašnjem radu, a zatim, kroz kratko izlaganje, starije podsetio a mlađe upoznao sa životom i delom velikana svetske književnosti, Danila Kiša. Na kraju večeri je prikazan dokumentarni film o Kišu, gde se publika podrobno upoznala o njegovom životu i radu, kao i o tome koliko je on bio cenjen i poštovan u čitavoj Evropi. Veče je vodio kulturni promoter Kreativnog kulturnog kluba iz Starčeva, Momčilo Mrčković.