Fri04192024

Azurirano12:18:00 PM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO NASTAVLJAJU SE RADOVI NA REMEDIOJACIJI SMETLIŠTA

NASTAVLJAJU SE RADOVI NA REMEDIOJACIJI SMETLIŠTA

  • PDF

Starčevo bez deponije Starčevačka divLja deponija nalazi se već više od jedne decenije na izlazu iz naseLja, kod puta ka OmoLjici. Zbog činjenice da je svaka deponija divLja, gradska vlast i mesna zajednica Starčevo, odlučili su da krenu u projekat uklanjanja ove deponije. Radovi na deponiji počeli su krajem marta.

- Po ugovoru je trebalo da za oko 3-4 meseca radovi budu gotovi. Očekujem da će da bude gotova za mesec, ili dva najkasnije. Smeće, koje se sakupLja organizovano, do tada ide na gradsku deponiju u Pančevu. Ipak imamo male probleme, pošto se tokom radova koristi i deponija u Starčevu za odlaganje smeća. Dok traju radovi malo će se koristiti i starčevačka deponija,a kad bude gotova, smeće ide na Dolovački pyt, izjavio je direktor JKP “Starčevac“ Milan Bačujkov.

Za sanaciju terena, odnosno čišćenje deponije u Starčevu, odvojeno je oko 30 miliona dinara. Međutim, projekat sanacije je star preko pet godina, pa se zbog toga očekuje da cena i poraste.

- Postoji mali problem jer je količina koja je ugovorena veća od projektovane. Trenutno se pregovara, da se kompletno završi deponija, bez obzira što ima višak količine smeća i zemLje. Hoćemo da se ona kompletno sanira, zatvori, i da se smeće nosi na gradsku deponiju kod Dolova, kada bude počela da radi, dodao je Bačjkov.

Sanacija starčevačke deponije biće praktično i nastavak projekta čišćenja reke Nadele koja se nalazi uz telo deponije.

Na kraju, pred zakLjučenje ovog broja SN dobili smo informaciju da je Gradsko veće usvojilo odluku o odobrenju dodatnih sredstava za završetak radova na deponiji.