Tue04232024

Azurirano07:32:40 PM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO PRIKLJUČENJE NA KANALIZACIJU KASNI I ZBOG DOZVOLA

PRIKLJUČENJE NA KANALIZACIJU KASNI I ZBOG DOZVOLA

  • PDF

PRIKLJUČCI ČIM STIGNE DOZVOLA Teška finansijska godina u državi uslovila je kašnjenja koja do sada nisu bila specifična za radove u našem mestu. Tako, još uvek kasni nastavak radova na prečistaču, a Fond za kapitalna ulaganja čeka sednicu Skupštine AP Vojvodine koja treba da se održi 1. juna i na kojoj će biti izvršen rebalans budžeta kako bi doneo odluke o završetku svih investicija u Vojvodini koje su započete a još uvek nisu završene. Kako saznajemo, izvođač radova na prečistaču, “Milenijum tim“, čeka signal iz Novog Sada kako bi nastavio sa radovima, odnosno kako bi oprema za prečistač bila instalirana. Oprema je već naručena i trebalo bi ubrzo očekivati da se poslovi nastave.

Takoće, kasniće i priključenja na kanalizaciju, ali zbog usaglašavanja projektne dokumentacije. Ovaj postupak je u toku, i do kraja juna se očekuje izdavanje dozvole od strane Grada, kako bi se krenulo s priključenjima. Građani će dobiti priključke, ali će morati da potpišu saglasnost da neće puštati otpadne vode dok prečistač ne bude završen, zbog zagušenja kanalizacione mreže koja još nije u funkciji. Trenutno se vrši pražnjenje mreže i očigledno je (po mirisu otpadne vode koja se crpi iz mreže) da se “na divlje“ pušta fekalna voda u sistem koji još uvek ne radi!

- Mole se građani da to više ne čine, jer ćemo biti prinuđeni da obaveštavamo komunalnu inspekciju i policiju, kažu u MZ Starčevo.

Inače, sredstva koja se uplaćuju za priključke nisu trošena, a konzorcijum koji će izvoditi radove, na zahtev Mesne zajednice Starčevo, dostavio je i stanje na računu (slika gore), pa se na izvodu od 14. maja vidi da je na računu ukupno 19,5 miliona dinara.