Thu04182024

Azurirano07:32:40 PM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO GRAĐANI BLOKIRALI DEPONIJU

GRAĐANI BLOKIRALI DEPONIJU

  • PDF

Gde sa smećem? Više od 30 meštana Starčeva protestom je sprečilo dalje odlaganje otpada JKP “Starčevac“ i JKP “Higijena“ na nelegalnoj deponiji. Ova gomila smeća na kraju Starčeva postoji postoji 20 godina, a svojim širenjem poslednjih godina ozbiljno je ugrozila i reku Nadel. Protest je bio organizovan u četvrtak, ali meštani najavljuju da će ga organizovati i narednih dana, i to sve dok se komunalna preduzeća pismeno ne obavežu da će otpad očistiti. Zbog sprečavanja komunalnih službi da odlože smeće na terenu su bile policija i komunalna inspekcija.

- Mesna zajednica Starčevo je dobila investiciju vrednu 45 miliona dinara izmeštanja deponije koja je tu nelegalno poslednjih 20 godina, dobila je. Uređenje je podrazumevalo iskopavanje velikih rupa u kojima bi smeće bilo zatrpano, a svako dalje gomilanje đubreta zabranjeno. Međutim, naš gnev izazvali su radnici JKP “Starčevac“ i JKP-a “Higijena“, koji su nastavili sa odlaganjem otpada na deponiji iako je počelo uređenje - objašnjava Ivana Petković, predstavnica grupe građana.

U JKP-u “Starčevac“ ističu da je problem nastao zbog neotvaranja regionalne deponije na dolovačkom putu i da se neko rešenje mora naći. I u MZ Starčevo ističu da se ne može prenebregnuti činjenica da 2000 domaćinstava pravi dosta smeća i da se ono negde mora odložiti i da su se tim povodom obratili Gradskom veću.

Iz Grada još nije stigao nikakav odgovor, a sve je više meštana koji dolaze u JKP kako bi se interesovali gde da deponuju šut i slični otpad.