Sat03232019

Azurirano10:20:26 PM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO Hoćemo li imati prodavnicu u centru?

Hoćemo li imati prodavnicu u centru?

  • PDF

Nekada je Starčevo imalo dve velike prodavnice prehrane u samom centru, i gvožđaru u objektima Doma kulture. Kako se urušavanjem velike kompanije “Trgoprodukt“, njena prodavnica pretvorila u kinesku a “Starčevka“ u diskoteku ukazala se potreba za velikom prehrambenom trgovinom u najprometnijem delu Starčeva.

Vrlo brzo se gvožđara u centru pretvorila u prodavnicu koja je obeležila poslednjih desetak godina, menjajući vlasnika i nazive ali ostajući ono što je centru zaista potrebno. Od skoro je potpuno ispražnjena i preseljena, pa je centar ostao nekako prazan, kako radnim danima tako i vikendom. S tim u vezi razgovarali smo sa direktorom Doma kulture Vidomirom Jelesijevićem koji nam je izneo svoje viđenje o ovom problemu:

- Prodavnica je prestala sa radom zbog sudskog spora sa predhodnim zakupcem. Naime, predhodni zakupac, koji je imao pravo korišćenja prostora,, isti je dao na korišćenje drugom i ako nije imao prava na to jer je prostor već bio pod sudskim sporom za njegovo iseljenje. On je taj prostor dobio na korišćenje učešćem na licitaciji u junu 2009. godine, licitirajući izuzetno veliku cenu koju nije hteo da realizuje potpisivanjem ugovora. Pored toga nije hteo ni da se iseli pa se zbog toga sada vodi sudski spor. Nadamo se da će se taj sudski spor ubrzo rešiti i da će prodavnica opet početi sa radom na obostrano zadovoljstvo, a najviše u interesu građana.