Fri04192024

Azurirano08:43:40 PM GMT

Back SPORT KOŠARKA Borac 4. u “A“ grupi Kvalitetne lige

Borac 4. u “A“ grupi Kvalitetne lige

  • PDF

Mlađi pioniri Borca posle dva gostovanja, u Novom Sadu i u Bačkoj Palanci, odigrali su meče pred mnogobrojnom domaćom publikom. Nadahnuti Starčevci pobedili su tim Ru-koša iz Rume rezultatom 65:27. Ali, već u narednom meču u Futogu protiv Basketbol-starsa, usledio je poraz od 71:30. U ovoj utakmici Borac je bio ravnopravan protivnik samo u prvom delu igre. Zatim je u Starčevo došla ekipa Spartaka iz Subotice, kvalitetan tim kojeg se starčevački mališani nisu uplašili već su pokazali sav potencijal koji poseduju. U prilog tome govori i rezultat - 56:39 za Borac.

Dana 18. marta Starčevci su bili domaćini Novosađanima koji do tada nisu zabeležili ni jedan poraz i nalaze se na vrhu tabele. Borac je poveo u prvoj četvrtini sa 12:9 i pokazao da može ravnopravno da se nosi sa jakim ekipama. Naročito su se istakli Nikola Turina, Vladan i Mitar Andrić, Djorđe Vidić i Veljko Antonijević. Na kraju, 68:41 za goste, ali ostaje dobar utisak o igri Starčevaca.

Dana 14. marta najmlađi članovi Borca (2001-2004. godište), odigrali su prijateljski meč protiv Kris krosa. Ovom prilikom, deca su se družila i zabavljala a primetno je da u obe ekipa ima dosta kvalitetnih mladih košarkaša.