Thu04182024

Azurirano08:43:40 PM GMT

RADOVI NA KANALIZACIJI

  • PDF

ČEKA SE FOND - Odlukom da se gradi prečistač otpadnih voda, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dao je zeleno svetlo za početak izgradnje postrojenja i za to odvojio 74,5 miliona dinara. Međutim, ukupna vrednost radova je veća i iznosi oko 120 miliona. Zbog toga, čeka se na odluku o izdvajanju preostalog iznosa kako bi radovi mogli kompletno da se završe. Ova odluka je pripremljena i samo se čeka zakazivanje sednice Upravnog odbora Fonda kako bi se nastavilo sa započetim poslovima. Do sada je urađen kompletan graćevinski deo (rezervoari, upravna zgrada) i preostalo je samo da se pribavi već naručena oprema za postrojenje i sredi upravna zgrada, kao i jedan manji zahvat oko premošćavanja bedema na Dunavu kako bi se kompletirao potisni cevovod.

Paralelno s tim, u toku je akcija potpisivanja ugovora o priključcima na kanalizaciju s konzorcijumom koji je izvodio radove na izgradnji kanalizacione mreže. Prema ugovoru, nakon osme rate građani treba da dobiju priključak. Potpisivanje ugovora je započelo krajem oktobra i trajaće neodređeno vreme, a oni koji su ugovore potpisali u oktobru treba da u maju očekujy radove na priključcima. Novac koji graćani uplaćuju čuva se na posebnom računu koji ima dva potpisnika - predstavnika izvođača i predstavnika Mesne zajednice. Do sada nije potrošen ni jedan dinar.

U MZ Starčevo kažu da će rokovi biti pomereni jedino ako prečistač ne bude završen, jer postoji opravdana bojazan da bi moglo da dođe do upotrebe priključaka pri nezavršenoj mreži (“na divlje“) što bi dovelo do zagušenja sistema koji nije u funkciji. Priključci moraju biti pušteni u sistem koji je završen do kraja.