Thu04252024

Azurirano01:53:25 AM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO USKORO NOVI VAŽAN PROJEKAT

USKORO NOVI VAŽAN PROJEKAT

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

A sada - vrtić - Raspisan konkurs za izvođača radova. Radovi na proleće Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine odobrio je sredinom prošle godine 30 miliona dinara za izgradnju vrtića. Novi dečiji vrtić bio bi lociran pored Osnovne škole.

- U Starčevu postoji velika potreba za novim vrtićem. Duga je lista čekanja, preko stotinu dece. LJudi veruju kada bude izgrađen novi vrtić da će doći na red i njigova deca. Uglavnom su na listi deca čiji su roditelji zaposleni, ali postoji i i zainteresovanost i nezaposlnih roditelja, izjavila je Snežana Antonijević, direktorka OŠ “Vuk Stefanović Karaxić“.

- Počećemo uskoro sa radovima na novom vrtiću koji će zadovoljiti sve potrebe Starčevaca. Fond je već raspisao konkurs za odabir izvođača radova, dodao je Petar Andrejić iz MZ Starčevo.

Vrtić bi trebalo da ima oko 700 kvadrata i moći će da primi pet grupa dece. Sada u Starčevu postoji vrtić koji je otvoren pre deset godina. Kapacitet postojećeg vrtića je 25 dece. Mesna zajednica Starčevo poklonila je mališanima koji pohađaju vrtić nov plazma televizor.

- Mališani redovno od nas dobijaju poklone. Sada su dobili plazma televizor koji evo već gledaju, i jako su zadovoljni, kazao je Petar Andrejić. - Ovo nije prvi put da Mesna zajednica daje poklone vrtiću. Sve zavisi od sredstava sa kojima raspolaže. Do sada su to bile igračke. A sada zbog najave izgradnje novog objekta dobili su i plazma TV, dodala je Snežana Antonijević.

Vrtić koji je postoji u Starčevu izgrađen je pre 10 godina uz pomoć Američke fondacije za razvoj (ADF), međutim, radi se o adaptaciji prostora koji nije mogao da primi više od jedne grupe dece.

ARHIVA: BROJ 204

ARHIVA: BROJ 203

ARHIVA: BROJ 202

ARHIVA: BROJ 201

ARHIVA: BROJ 200