Thu04252024

Azurirano01:53:25 AM GMT

Back SPORT OSTALI SPORTOVI BORILAČKI SPORTOVI

BORILAČKI SPORTOVI

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Sara Slavković je još jedan primer da u našem mestu rastu budući dobri sportisti. Ova dvanaestogodišnjakinja je tek na usponu karijere u xudou a već je osvajač preko 100 medalja što u zemlji i inostranstvu, a u trajnom vlasništvu poseduje pet pehara.

U kategoriji poletaraca osvajač je šampionata Vojvodine i Srbije, nakon dve godine u uzrastu mlađih pionirki osvajač je trona istog šampionata. Trenutno je u fazi aktivnih priprema u matičnom Xudo klubu Dinamo, kako bi odbranila predhodne titule u kategoriji starijih pionirki. Dalji planovi su ulazak u reprenzetaciju Srbije, osvajanje evropskih i svetskih titula i jednoga dana izlazak na olimpijske igre.

Starčevo je poznato široj javnosti po timskim tako i pojedinačnim sportskim uspesima. Nemanja Lugić je četiri godine zaredom aktuelni šampion Srbije u karateu u kategoriji do 77 kilograma. Iako je kao prošlogodišnji prvak kupa i prvak države iz nekog razloga nije bio izabran za učešće u evropskom takmičenju što mu po pravilu sleduje, po mišljenju ljudi koji vrše selekciju sportista za ovo takmičenje izabran je drugi sportista.

Nemanja nije obeshrabren situacijom koja mu se desila, po završetku ispita koje je pripremao za fakultet, započinje sa aktivnim pripremama za svetsko prvenstvo u karateu koje će se desiti u oktobru mesecu ove godine u Maleziji.

ARHIVA: BROJ 204

ARHIVA: BROJ 203

ARHIVA: BROJ 202

ARHIVA: BROJ 201

ARHIVA: BROJ 200